lördag 28 januari 2012

I´m not out yet!

Tjena!

Hoppas ni har det bra där ute alla "gamla" hyggliga kursare! P g a intensiv kursabstinens mm har jag för avsikt att haka på även denna termin. Det hänger dessvärre på en väldigt skör ekonomisk tråd.
  • Kör just nu ett riktigt kul äventyr med klassen. "Självporträtt på engelska", i Photostory. 
  • Har för avsikt att blåsa liv i vår "vilande" hemsida med tre elever per vecka som rattar uppdateringen. Några dagar efter att jag berättat om planerna med en hemsida för klassen hade några elever gjort en egen sådan i Weebly. Snacka om att dom är "på tå", för att använda ett Månsuttryck, när det gäller digitala äventyr.
  • Från mig till skolledning: Vi bygger en resurs med digital inriktning i linje med läroplanen. Inventerar och samlar den digitala kompetens som redan finns i personalgruppen för att utröna möjligheter till utveckling d v s att digitalisera undervisningen i större utsträckning så att den rimmar både med LGR och med samhället utanför skolgården. Det skulle kunna innebära att vår skola blir "en skola i tiden" vilket i sin tur skulle kunna utgöra en del i "skolans ansikte utåt". Det här kan vi synliggöra  t ex via skolans hemsida, klassers enskilda hemsidor mm vilket gissningsvis genererar ett ännu godare "rykte" för skolan. Här tror jag att vi har chans att utan stora kostnader locka fler elever till vår skola! Resursen skulle även kunna vara ett stöd i utveckling för alla kolleger som upplever den digitala tekniken som både obehaglig och omöjlig.


Funderar på att ha något av ovanstående som "projekt" i kursarbetet. Om någon tycker att jag helt är ute och cyklar vänligen skriv en rad. (Var ju inte med vid första kurstillfället.)

Hälsningar från en folkskollärare i sina bästa år!

PS Det här kan ju vara användbart! www.8sidor.se/start/om-8-sidor  DS



8 kommentarer:

  1. Jag säger som Åsa, Välkommen tillbaka!! Det låter som du har många ideer som visst fungerar mycket bra om projektet vi ska göra under våren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra. Tack då har jag lite mera koll!

      Radera
  2. Sådärja!
    Klart att du som lyckats få igång eleverna måste fylla på med mera energi ihop med oss. Kör på den där idén tycker jag. Vi syns på onsdag.
    /Cissi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra! Då se vi. Lunch på Mickes kanske!

      Radera
  3. Kanonkul att du kommer tillbaka, har saknat ditt raka uppriktiga sätt att angripa ämnet på! Verkar som du redan kommit långt i tankearbetet kring projektet. Om en vecka ska vi stämma av våra projektplaner med de andra, gärna göra en "JING"-insplening...

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att du är tillbaka! Många bra idéer dessutom. Vi ses på onsdag!

    SvaraRadera